Laxburgare

Laxburgare
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Tom Haga

Ett supergott sätt att variera laxen är att göra den här laxburgaren. Fräsch och enkel vardagsmat.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 msk  gräslök, färsk
1 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
4 st  hamburgerbröd
   citron
   matolja

Tillbehör

   salladsblad
   tomat
   gurka
   dressing

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Finhacka laxfilén och blanda den med finhackad gräslök, salt, peppar och citronsaft efter egen smak.
  • Forma fyra burgare och stek dem i olja i varm panna ca 2 min på varje sida.
  • Värm hamburgerbrödet i pannan. Ta upp brödet, lägg på salladsblad, grönsaker och dressing.
  • Lägg på laxburgaren och servera.