Laxcarpaccio “Norden”

Laxcarpaccio “Norden”
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Carpaccio är ursprungligen en italiensk maträtt. Detta är ett riktigt läckert recept, där lövtunna skivor av lax serveras med gräddfil och nordiska örter.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 bunt  dill, färsk
1 bunt  körvel, färsk
1 dl  rapsolja
1 st  ägg
2 tsk  pepparrot
4 skivor  rågbröd
4 msk 
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i tunna skivor och strö över lite salt och peppar.

Örtblandning

  • Grovhacka dill och körvel.
  • Blanda ihop örterna med lite rapsolja, salt och peppar.

Tillbehör

  • Koka ägget till det är hårdkokt och finhacka äggulan. 
  • Riv pepparrot fint och skär rågbröd i så tunne skivor som möjligt. Rosta brödskivorna i en torr panna tills de blir spröda.
  • Servera laxskivorna med örter, äggula, pepparrot, rågbröd på toppen, och gräddfil på sidan av.