Laxomelett

Laxomelett
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

 Hela middagen i en och samma panna. Har du kvar några kokta potatisar från tidigare, är den här goda laxomeletten en snabb och matig vardagsrätt.

Ingredienser

-
+

300 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
5 st  ägg
1 dl  mjölk
1 st  lök, gul
8 st  potatis, liten
1 dl  dill, färsk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blanda ägg och mjölk i en kastrull, vispa inte för mycket.
  • Värm skivad lök och skivad kokt potatis med lite smör i en stekpanna.
  • Tillsätt plockad dill.
  • Lägg laxskivorna ovanpå.
  • Häll över äggblandningen och rör runt försiktigt.
  • Ställ in stekpannan i ugnen i 10 min på 150 grader. 
  • Servera med citron och en liten sallad.