Laxpaket med grönsaker

Laxpaket med grönsaker
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Sentralen

Laga fisk i paket är enkelt, blir gott och är trevligt att servera. Servera med dina favoritgrönsaker.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st  purjolök
4 st  morot
200 g  sockerärtor
0,5 dl  olivolja
1 st  citron
4 nypa  dill, färsk
   salt och peppar
   bakplåtspapper
   potatis
   mjölk
   smör

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka tills den är mjuk.
  • Häll av vattnet och lägg ner smör och mjölk och mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
  • Skiva purjolök och morötter i tunna skivor. Skär laxfilén i portionsbitar.
  • Riv ett ark av bakplåtspappret, 25 x 25 cm. (Du kan även använda aluminiumfolie om det är enklare.) Fördela purjolök, morötter och sockerärtor på mittersta delen av arket.
  • Lägg en bit lax på toppen. Häll över olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Vik pappersarket över fisken, vik in ändarna så att paketet sluter tätt. Du kan även vika arket över fisken och sedan binda fast det runt fisken med lite snöre.
  • Lägg laxpaketen på en ugnsplåt och grädda i mittersta delen av ugnen på 150 grader i cirka 10—15 minuter. Servera med potatismos.