Laxsandwich

Laxsandwich
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

Den här rätten har lite asiatisk touch med ingefära, citongräs och chili. Lätt att göra till många och passar fint till en fräsch sommarmiddag.

Ingredienser

-
+

1,5 kg  Norsk Laxfilé, med skinn
1 dl  sojasås, japansk
2 st  citrongräs
30 g  ingefära, färsk
2 st  chili, röd
3 msk  sesamolja
2 st  salladslök
4 st  lime

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen på hälften och lägg i en långpanna med skinnsidan ner. Slå över sojan.
  • Riv ingefäran och citrongräset fint på ett rivjärn och gnid in i köttet.
  • Skär chili i tunna ringar och strö på laxen. Riv över skal från 1 lime.
  • Vänd på laxen så att all smak fastnar på fiskens köttsida.
  • Lägg över på folie med köttsidorna mot varandra. Linda folien tätt runt laxen.
  • Lägg på grillen och baka i ca 10 minuter på varje sida.
  • Dela limen i halvor och grilla med snittytan nedåt.
  • Dra skinnet av laxen och pressa sedan limen över den färdiga fisken.