Laxspett med ingefära och gurka

Laxspett med ingefära och gurka
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Superenkelt och kulinariskt gott till en sommarbuffé. Kallrökt lax, gurka och ingefära. Det är allt.

Ingredienser

-
+

240 g  Norsk Laks, kallrökt
1 st  gurka
1 burk  ingefära, inlagd
16 st  tandpetare
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i 16 lika stora kuber.
  • Krydda kuberna med nymald svartpeppar.
  • Skala gurkan och skär den i väldigt tunna skivor, använd t.ex. osthyvel.
  • Lägg ut 16 tunna skivor gurka, lägg ingefära på gurkan och rulla samman.
  • Fäst gurka & ingefärsrullar med tandpetare eller grillspett i laxkuberna.
  • Servera.