Laxtaco

Laxtaco, Fotograf: Jim Hensley
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Jim Hensley

Taco är en riktig fredagstradition för många, men kanske vore lite variation på sin plats? Prova med lax i tacosen nästa gång, det kommer att bli en ny favorit.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st  lök, gul
2 msk 
7 msk  tacokryddor
1 dl  vatten
1 glas  tacosås
8 st 

Tillbehör

0,5 st  grönsallad
0,5 st  lök, gul
0,5 st  paprika
2 st  tomat
1 st  gurka
1 dl  majs, konserverad
100 g  ost, riven
3 dl  gräddfil, lätt
2 dl  tacosås

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 125 grader eller temperaturen som anges på förpackningen med tacoskal/tacotubes.
  • Skär laxen i tärningar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Koka laxbitarna snabbt i flytande margarin i en het stekpanna med hälften av taco-kryddan. Lägg laxen åt sidan.
  • Fräs löken tillsammans med resten av taco-kryddan.
  • Tillsätt vatten och tacosås och låt det hela koka upp.
  • Lägg tillbaka laxen i stekpannan, lägg på locket och låt den bli varm.
  • Värm tacoskalen i ugnen strax före servering, eller som det står på förpackningen.

Tillbehör
Skölj rengör sallad, lök och paprika och skär dem i tunna strimlor.
Skölj och skiva gurka och tomat i bitar.
Servera sallad, grönsaker och ost på ett fat eller i skålar. 
Fyll heta tacoskal med grönsaker, ost och lax, och servera med gräddfil och tacosås.

Tips: Du kan variera tacoskalen med tortillas.