Majtessill med gult linsris och broccoli

Majtessill med gult linsris och broccoli
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Robert Kanngiesser

Du har säkert ätit matjessill med gräddfil och gräslök. Prova matjessill tillsammans med gult linsris så får du en ny angenäm smakupplevelse.

Ingredienser

-
+

200 g  linser, gula
200 g  ris, långkornigt
100 g  broccoli
4 st  salladslök
1 st  morot
2 msk  smör
1 tsk  garam masala
0,25 tsk  gurkemeja
1 l  hönsbuljong
4 st  Norsk Matjesillfilé
   salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skölj linser och ris tillsammans i en sil och låt rinna av.
  • Rensa och skölj broccolin och koka i 2 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet, skölj i kallvatten och låt rinna av.
  • Strimla vårlökarna och tärna morötterna fint.
  • Woka vårlökarna och morötterna försiktigt.
  • Tillsätt ris och linser tillsammans med salt, garam masala och gurkmeja.
  • Häll i buljongen och koka upp. Sätt lock på woken och låt rislinsblandningen sjuda i 20 min. Rör om då och då.
  • Häll bort spadet från matjesfiléerna och skär dem i bitar.
  • Så fort vätskan från linsriset kokat bort, smaka av med salt och peppar.
  • Servera linsriset och broccolin ihop med matjessillen.