Marinerade räkor med couscous och grillade grönsaker

Marinerade räkor med couscous och grillade grönsaker
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: John Montana

Lätt och fräsch sommarrätt med marinerade räkor, grillade grönsaker och couscous smaksatt med mynta.

Ingredienser

-
+

300 g   Norska Räkor, skalade
1 st  paprika, röd
0,5 st  zucchini
150 g  aubergine
200 g  couscous
8 blad  mynta, färsk

Marinad

1/2 dl  olivolja
1 st  lime
1 st  citron
1 tsk  havssalt
1/2 tsk  peppar, hel svart
1 knippe  koriander, färsk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär paprikan i klyftor och skär zucchini och aubergine i tunna skivor.
  • Pensla zucchini, aubergine och paprikaklyftorna med olja och grilla dem.
  • Skär de grillade grönsakerna i ca 2 cm stora fyrkanter och strö över salt och peppar.
  • Koka couscous enligt anvisningarna på paketet, blanda i den finhackade myntan och rör ihop.
  • Blanda räkorna med olivolja, limesaft, citronsaft, koriander, salt och peppar.
  • Lägg couscousen i botten på ett serveringsfat eller i en skål, lägg över de grillade grönsakerna och lägg de marinerade räkorna överst.
  • Garnera med limeskivor.