Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Marit Bjørgens ugnsbakade torsk
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Esten Borgos

Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags!

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
100 g  ost, vällagrad
1 msk  senap, grov
2 msk  matlagningsgrädde
2 msk  gräslök, färsk
   salt och peppar

Tomaterna

10 st  körsbärstomater
1 msk  basilka, färsk
   salt och peppar
   olivolja

Tillbehör

   bröd

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 180°.
  • Skär torsken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
  • Salta och peppra. 
  • Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök. Fördela på torsken.
  • Stek i ugn ca 15 minuter.

Tomaterna

  • Smörj aluminiumfolie och vik upp kanten.
  • Dela tomaterna och lägg dem på aluminiumfolien med snittytan upp.
  • Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja.
  • Baka i ugn tillsammans med torsken de sista 10 minuterna.

När du serverar lägger du tomaterna på torsken i formen. Servera med pasta eller bröd, strö över lite färsk gräslök.