Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Marulk med stekt svamp och rödvinssås
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Marulkfilé
1 msk  smör
   olivolja
   salt och peppar

Rödvinssås

1 st  schalottenlök
1 msk  gräslök
0,5 tsk  timjan, färsk
1 dl  rödvin
2 dl  fiskbuljong
2 msk  smör
   salt och peppar

Stekt svamp

200 g  champinjon
200 g  skogschampinjon
2 st  schalottenlök
3 msk  olivolja
   timjan, färsk
200 g  grönkål
2 msk  rapsolja
   havssalt
4 st  bakpotatis

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.
  • Låt fisken stå några minuter på svag värme.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skär upp fisken i 4 bitar.

Rödvinssås

  • Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.
  • Fräs schalottenlök och timjan i lite smör. 
  • Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
  • Sila såsen och lägg i en klick smör.
  • Smaka av med salt och peppar.

Stekt svamp

  • Dela svampen i ganska stor bitar.
  • Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.

Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.