Matig räksallad

Matig räksallad
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Anna Skog

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.

Ingredienser

-
+

300 g  Norska Räkor, skalade
400 g  färskpotatis
1 tsk  flingsalt
1 msk  olivolja
2 st  ägg
1 burk  bönor, svarta
2 stjälk  selleri
1 st  rödlök
100 g  spenat, färsk
16 st  kapris
   salt
   peppar
  

Dressing

1 st  ägg
1,5 dl  basilka, färsk
1 st  vitlök
1,5 dl  parmesanost
1,5 dl  olivolja
0,5 st  citron

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina räkorna.
  • Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och ringla över 1 msk olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
  • Gör under tiden dressingen.
  • Mellankoka 2 av äggen, skala och skär i klyftor.
  • Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. 
  • Skiva sellerin.
  • Skala och skär ringar av rödlöken.
  • Skölj spenaten.

Lägg upp allt på ett fat och servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

Grön dressing

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Koka 1 ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke.
  • Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan.
  • Mixa med stavmixer och tillsätt oljan (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås.
  • Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.