Mexikanskt fiskpaket

Mexikanskt fiskpaket
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Tom Haga

Här är ett alternativ till fredagstacos som du till och med kan laga i mikron. Det enda du behöver göra i förväg är salsan som vinner på att dra i cirka 3 timmar.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
2 dl  majs, konserverad
1 st  paprika, grön
1,5 dl  tacosås
1 dl  koriander, färsk
4 ark  bakplåtspapper
  

Salsa

400 g  tomat, konserverad krossad
0,5 st  chili, röd
1 stjälk  selleri
1 st  lök, gul
1 st  paprika, röd
3 tsk  tomatpuré
0,5 dl  olivolja
0,25 dl  vitvinsvinäger
0,5 tsk  senapsfrö
0,5 tsk  koriander, malen
   salt
   peppar, grovmalen

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

I mikron

  • Skär fisken i bitar. Fördela fiskbitarna på 4 ark bakplåtspapper.
  • Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa. 
  • Gör ett paket av bakplåtspappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
  • Lägg paketen på ett fat och tillaga i mikron i 4–6 minuter på 600 watt. Låt rätten vila i 1–2 minuter. Medan du väntar kan du passa på att koka snabbris.
  • Strö över persilja eller koriander före servering.

Ugnsalternativ

  • Sätt ugnen på 200 grader. Pensla aluminiumfolien med smält smör eller olja. 
  • Fördela fiskbitarna på 4 ark aluminiumfolie. 
  • Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa. 
  • Gör ett paket av folien/pappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
  • Lägg paketen på en bakplåt och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. 
  • Strö över persilja eller koriander före servering.

Salsa

  • Finhacka chili, röd paprika, lök och selleristjälken.
  • Rör ihop olja, vinäger och tomatpuré. Tillsätt tomater, selleri, lök, paprika och chili. 
  • Smaka av med grovmalen peppar och salt. 
  • Låt salsan stå i 2–3 timmar före servering för att få mera smak.

Servera gärna med kokt ris eller potatis