Minipizza med norsk torsk

Minipizza med norsk torsk
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Eva Hildén Smith

Istället för att gör en hel stor plåt, baka flera små pizzor med norsk torsk. Perfekt som tilltugg eller som en rätt bland flera smårätter.

Ingredienser

-
+

Pizzadeg

50 g  jäst
3 dl  vatten
9 dl  vetemjöl
1 msk  olivolja
   salt
   socker
1 st  tomat
1 msk  olivolja
   salt och peppar

Topping

150 g  Norsk Torskfilé
4 st  körsbärstomater
1 st  mozzarella
1 st  rödlök
0,5 st  chorizo

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rör ut jästen, kallt vatten, olja och kryddorna i en degblandare.
  • Tillsätt mjöl och kör i ca 5 min på hög hastighet.
  • Mixa tomaten med olivoljan och kryddor.
  • Tärna torsken och halvera körsbärstomaterna.
  • Skala och klyfta löken.
  • Blanda och krydda allt.
  • Låt stå och dra till sig 10 min.
  • Dela degen i femkronors stora bollar och baka ut på ett mjölat bord.
  • Bred ut tomatsås på varje pizzabotten och lägg på torsk, körsbärstomater, rödlök och chorizo.
  • Toppa med minimozzarella, grädda i 225 grader i ca 7 minuter.