Norsk fjordörret med risoni

Fjordörret med risoni
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den får lätt smak av andra ingredienser i gryträtter, som i det här receptet på fjordörret i risoni med schalottenlök och morot.

Ingredienser

-
+

100 g  Norsk fjordörret
0,5 st  schalottenlök
0,5 st  morot
100 g  risoni
1 msk  smör
2 msk  vitvinsvinäger
2 dl  kycklingbuljong
0,5 dl  matlagningsgrädde
   salt och peppar
   citronsaft
   örter, färska

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i tärningar.
  • Finhacka schalottenlök och skär morot i små tärningar.
  • Stek schalottenlök, morot och risoni i smör tills schalottenlök är mjuk.
  • Häll i vitvinsvinäger och reducera tills några droppar kvar.
  • Lägg i kycklingbuljong, lite grann i taget, och låt risonin koka mellan varje gång du lägger i mer buljong.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Tillsätt grädde och koka tills du fått en bra konsistens.
  • Lägg i kuberna av fjordörret och låt dem koka i 1 minut i risonin före servering.

Servera fjordörret i risonin med färska örter ovanpå.