Norsk fjordörret med smörsås

Norsk fjordörret med smörsås, Fotograf: Tom Haga
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Fjordörret är en smakrik fisk som med fördel kan serveras rå. Här serveras den i tunna skivor med tjock smörsås och garneras med krasse och laxrom.

Ingredienser


250 g  Norsk fjordörret
   krasse
   laxrom

Smörsås

2 msk  schalottenlök
1 dl  vitt vin, torrt
1,5 msk  vitvinsvinäger
100 g  smör
   salt och vitpeppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela fjordörretfiléerna i två på längden och skär varje del i 2 mm tunna skivor.

Smörsås

  • Finhacka schalottenlöken och låt den koka upp med vitt vin och vitvinsvinäger. Reducera tills det återstår 2 msk.
  • Stäng av värmen helt och vispa i smöret i omgångar till en tjock, slät sås. Såsen ska inte koka.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera fjordörretskivorna med smörsås, och garnera med krasse och lite laxrom.