Norsk laxpiccata med spagetti

Norsk laxpiccata med spagetti
  • 
2

    2 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Den här rätten är utmärkt som lite finare vardagsmat. Norsk laxpiccata gör du på bara 20 minuter.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 st  ägg
2 msk  parmesanost
3 msk  vetemjöl
1 msk  olivolja
   salt
   peppar
  

Dressing

2 msk  olivolja
1 msk  basilka, färsk
1 msk  pinjenötter
0,5 st  citron
   socker
  
2 portioner  spagetti
8 st  körsbärstomater
1 msk  olivolja
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Vispa ägg och blanda med grovriven parmesan.
  • Blanda vetemjöl med salt och peppar. Pudra över laxfiléerna och doppa sedan i ägg- och parmesanblandningen.
  • Stek laxfiléerna i olivolja, ca 3-4 minuter på varje sida.
  • Blanda en dressing av olivolja, färsk basilika, pinjenötter, citronsaft och socker.
  •  Dela cocktailtomater i halvor och slå över dressingen.
  • Koka spagetti och blanda därefter med olivolja, salt och peppar.
  • Skär laxen i mindre bitar. Lägg upp spagettin på fat och fördela tomatdressingen över, toppa med laxbitarna.