Norsk torsk Provencale

Norsk torsk Provencale
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Lina Eriksson

Fisk i ugn är toppen om du vill få tid till annat. Ugnen gör jobbet och du slipper stå och passa vid spisen.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Torskfilé
8 st  potatis
2 st  morot
1 st  lök, gul
2 klyfta  vitlök
2 st  tomat
2 dl  hönsbuljong
1 dl  persilja
50 g  smör
200 g  sockerärtor
2 msk  olivolja
2 st  citron
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva potatis, morötter och lök.
  • Stek i ugnsformen med olivolja i 20 minuter.
  • Blanda smör, hackad persilja och citronskal från en halv citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva vitlöksklyftorna, klyfta citronerna och halvera de färska tomaterna. Lägg allt tillsammans med torskbitarna och hönsbuljongen i ugnsformen. Stek i ytterligare 10 minuter.
  • Avsluta med persiljesmör och frysta sockerärtor.