Norsk torskburgare med rotfruktsfrites & currymajonnäs (Tromsø Supreme)

Norsk torskburgare med rotfruktsfrites & currymajonnäs (Tromsø Supreme)
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Ge barnen snabb mat istället för snabbmat. Prova Tromsö Supreme, torskburgaren som är både nyttig och god.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
4 st  hamburgerbröd
4 blad  romansallad
2 msk  smör
1 st  tomat
1 st  lök, gul
   salt
   peppar

Rotfruktsfrites

1 st  bakpotatis
2 st  morot
0,25 st  rotselleri
1 st  palsternacka
3 msk  rapsolja
   salt
   peppar

Dressing

2 dl  majonnäs
2 dl  syltgurka
0,5 msk  curry

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Rotfruktsfrites:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala potatis och rotfrukterna, sen skär i stavar.
  • Lägg på plåt, ringla över rapsolja och avsluta med salt & peppar. 
  • Rosta i ugn tills de är mjuka, ca 30 minuter.

 
Dressing:

  • Blanda ihop majonnäsen, hackade pickles och curry.

Torskburgare:

  • Stek torsken i smör i ca 3-4 min på varje sida. Salta och peppra
  • Skiva tomaterna och den gula löken i fina skivor.
  • Rosta gärna bröden i ugnen. Lägg ihop torskburgaren, börja med romansallaten.
  • Servera rotfruktsfritsen till.