Påskägg med torsk-, lax- & krabbmousse

Påskägg med torsk-, lax- & krabbmousse
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Prova något nytt och gott till påskbordet. Den här enkla lax- och krabbmoussen kan du antingen lägga på ägghalvorna eller i äggskalen. Glad påsk!

Ingredienser

-
+

250 g  Norsk Torskfilé
250 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
150 g  Norskt Krabbkött
1 st  lagerblad
0,75 dl  majonnäs
2 dl  grädde
1 st  citron
   salt
   peppar
  

Tillbehör

2,5 msk  Norsk Forellrom
2,5 msk  löjrom
   dill, färsk
   gräslök, färsk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp saltat vatten med ett lagerblad, sänk värmen så det sjuder.
  • Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i vattnet. Låt sjuda under lock i 5 minuter.
  • Häll av vattnet och smula ner fisken i en bunke, blanda ner krabbköttet och låt stå och svalna helt.
  • Vispa grädden ganska hårt.
  • Blanda majonnäs och citronsaft med fisken.Smaka av, salta och peppra.
  • Vänd ner grädden i fiskröran och smaka av en sista gång.
  • Toppa med ca 1 tsk rom på varje ägg och garnera med dill eller gräslök.

Använd gärna tomma äggskal som du fyller med moussen, men koka dem i saltat vatten så det inte finns några bakterier kvar.  Om man vill så kan man också klicka ut på ägghalvor eller på en bit bröd.