Paella på norsk torsk och räkor

Paella på norsk torsk och räkor
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

Paella är gott och enkelt att göra om ni är några stycken som ska ha en trevlig middag. Servera ett gott bröd till.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Torskfilé
200 g  Norska Räkor, skalade
2 msk  olivolja
500 g  avorioris
1 klyfta  vitlök
1 st  paprika, röd
1 st  lök, gul
8 st  körsbärstomater
1 g  saffran
1 dl  ärtor, djupfrysta
1 l  fiskbuljong
4 klyfta  citron
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Hacka löken, strimla paprikan och fräs tillsammans med ris och en pressad vitlöksklyfta i en tjockbottnad gryta på spisen i ett par minuter.
  • Tillsätt saffran, buljong och koka 10 min i ugnen.
  • Tillsätt torsk i bitar och grönsakerna, låt puttra i ugn ytterligare 10 min.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i räkor och servera genast med citronklyftor.