Persiljebakad lax

Persiljebakad lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joakim Karlsson

Det är lätt att laga god fisk. Persiljebakad lax med ansjovis- och gräslöksröra är inget undantag. Det går snabbt och blir gott.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
4 portioner  potatis
1 bunt  persilja
5 st  tomat
10 st  champinjon
50 g  ansjovisfilé
1 bunt  gräslök, färsk
0,5 dl  majsolja

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär laxen i portionsbitar och strö salt och peppar över.
  • Finhacka persiljan, vänd sen laxbitarna i persiljan.
  • Skiva tomaterna och champinjoner.
  • Lägg tomatskivorna i en smord ugnsform och fördela champinjonskivorna jämnt över tomaterna,
  • Lägg laxbitarna över grönsakerna och ugnsbaka i 15 min på 175 grader.
  • Finhacka ansjovisen och blanda med den finhackade gräslöken.
  • Smaksätt majsoljan med ansjovislagen och blanda med ansjovis- och gräslöksröran.

Servera laxen med kokt potatis.