Räk-, äpple- och curryröra

Räk-, äpple- och curryröra
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Anna Skoog

Räkröror kan man göra i tusen varianter. Det är enkelt och gott. Ett mörkt fullkornsbröd och goda grönsaker passar bra till.

Ingredienser

-
+

300 g  Norska Räkor, skalade
1 st  äpple
0,5 dl  syltlök
2 dl  kvarg, lätt
2 msk  majonnäs, lätt
1,5 tsk  curry
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Ta fram räkorna, låt dem gärna rinna av lite på hushållspapper (tina först om du köpt frysta).
  • Kärna under tiden ur och finstrimla äpplet.
  • Hacka syltlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienser till röran.
  • Hacka räkorna grovt och vänd ner i röran.
  • Smaka av med salt och peppar.