Räk-, avokado- och äggröra

Räk-, avokado- och äggröra
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Anna Skoog

Den perfekta utflyktsmaten. Lätt att göra och lätt och god att äta. Dessutom fylld med nyttigheter.

Ingredienser

-
+

350 g  Norska Räkor, skalade
3 st  salladslök
2 st  ägg
2 st  avokado
1 tsk  dijonsenap
0,5 st  citron
1 msk  olivolja
   salt
   peppar
  
Tillbehör:  
4 st  tunnbröd, mjukt
4 st  potatis
8 st  salladsblad

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Skiva salladslökarna tunt.
  • Skala och hacka det kokta ägget.
  • Halvera, gröp ur och lägg avokadon i en skål.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och mosa ihop till en röra med gaffel.
  • Hacka de tinade räkorna grovt och vänd ner i röran.
  • Koka potatisen, låt svalna och skär i skivor.
  • Lägg ut bröden och lägg på sallatsbladen, röran och potatisen.
  • Rulla ihop och vira smörpapper runt om.