Räk- och romröra

Räk- och romröra
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Anna Skoog

Baka potatisen i mikrovågsugnen så tar det 5-10 minuter istället för 50 minuter i ugn. Stick hål på potatisen, lägg den på en tallrik och känn efter med en sticka när den är färdig.

Ingredienser

-
+

300 g  Norska Räkor, skalade
50 g  löjrom
2 dl  crème fraïche, lätt
0,5 st  citron
3 msk  gräslök, färsk
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna, och låt dem rinna av lite på hushållspapper (om de är frysta).
  • Blanda räkorna med de övriga ingredienserna.
  • Smaka av med pressad citron, finskuren gräslök, salt och peppar.

Löjromen går bra att bytas mot norsk stenbitsrom.