Räkburgare

Räkburgare
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Anna Skoog

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.

Ingredienser

-
+

400 g  Norska Räkor, skalade
3 msk  ströbröd
3 msk  grädde
1 msk  vatten
1 st  lök, gul
1 st  ägg
1 msk  smör
   salt och peppar

Dressing

1 klyfta  vitlök
1 dl  dill, färsk
0,5 st  citron
2 dl  crème fraïche, lätt
0,5 dl  majonnäs, lätt
2 msk  senap, skånsk
   socker
   salt och peppar
4 st  hamburgerbröd
4 st  salladsblad
0,5 st  gurka
1 st  rödlök

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna och hacka dem.
  • Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke, låt svälla en stund.
  • Skala och finhacka under tiden löken.
  • Blanda räkor, ägg, löken, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma fyra räkbiffar.
  • Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida.
  • Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa.
  • Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.

Dressing

  • Blanda lätt créme fraiche och lättmajonnäsen i en skål.
  • Blanda ner den pressade vitlöken, senapen, sockret, hackad dill, skalet och juicen från en halv citron.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg salladsbladen på hamburgerbröden och klicka på såsen. Lägg på räkburgarna och fördela lök samt gurka på räkburgarna.