Räkceviche med grapefrukt

Räkceviche med grapefrukt
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Anna Skog

Ceviche är en marinerad fiskrätt som förknippas mest med Peru. Det här är en variant på räkor som marineras i grapefrukt. Friskt, fräscht  och gott.

Ingredienser

-
+

200 g  Norska Räkor, skalade
150 g  chèvre ost
2 klyfta  vitlök
100 g  körsbärstomat, gul
100 g  körsbärstomater
0,75 dl  olivolja
2 dl  örter, färska
0,5 dl  pinjenötter
1 st  grapefrukt
2 st  bakpotatis
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Hacka tomaterna smått.
  • Skär bort skalet på grapefrukten och skär den i små bitar.
  • Skiva löken tunt.
  • Blanda ihop alla ingredienserna utom bakpotatisen och olivoljan till cevichen.
  • Låt stå och dra till sig smak i kylskåp i minst 1 timme. Häll av överflödig vätska.
  • Tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Tvätta och borsta bakpotatis.
  • Skär dem i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla skivorna med olja och strö över lite salt.
  • Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter tills potatisskivorna blivit mjuka och fått fin färg.