Räkquinoa med limeyoghurtcrème

Räkquinoa med limeyoghurtcrème
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Anna Skog

Quinoa började odlas av inkaindianerna i Sydamerika och har högt näringsinnehåll. Räkor, rostade mandlar och granatäpplen ger en spännande smakupplevelse.

Ingredienser

-
+

200 g  Norska Räkor, skalade
0,5 dl  mandelspån
0,5 st  granatäpple
5 dl  quinoa
1 st  lök, gul
1 klyfta  vitlök
2 msk  olivolja
1 l  vatten
1 tärning  grönsaksbuljong
250 g  broccoli
100 g  majs, konserverad
1 dl  ärter, färska
   salt och peppar

Limeyoghurtcrème

2 dl  matlagningsyoghurt
1 st  lime

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Rör ihop yoghurt med skal och saft av lime. Smaka av och ställ kallt.
  • Rosta mandeln i en torr het panna.
  • Halvera granatäpplet, pilla ut de små röda kärnorna, ställ åt sidan så länge.
  • Lägg quinoagrynen i en finmaskig sil och skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
  • Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår, lägg på locket.
  • Rör ihop allt och smaka av med salt och peppar.
  • Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.