Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky

Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Joel Wåreus

Havskräftor med ingefärsglaserade rötter är relativt enkelt att laga och blir läckert och gott. Med morötter i olika färger får du dessutom en vacker tallrik.

Ingredienser

-
+

400 g  Norska Havskräftstjärtar
6 st  morot
1 st  ingefära, färsk
100 g  smör
2,5 dl  skaldjursfond
1 knippe  dill
0,5 tsk  socker
   rapsolja
   salt och vitpeppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och skär ner morötterna i jämntjocka bitar så att koktiden blir lika. Använd gärna både orange, gula och röda morötter.
  • Hetta upp en stekpanna och stek morötterna i olja tillsammans med sockret tills de börjar få färg.
  • Tillsätt den finrivna ingefäran och skaldjursfonden. Koka i skaldjursfonden tills morötterna är al dente.
  • Vänd ner smöret och tillsätt den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra de råa skalade kräftstjärtarna, salta och peppra.
  • Lägg morötterna på tallrikar och kräftstjärtarna ovanpå. Ringla såsen över.