Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Synøve Dreyer

Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Rödspättafilé
16 st  Norska Blåmusslor, utan skal
12 st  Norska Havskräftstjärtar
1 st  morot
1 st  rotpersilja
1 st  purjolök
4 msk  smör
1 dl  vitt vin, torrt
4 st  citronklyfta
4 ark 
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela aluminiumfolie i stora ark, lägg folien dubbel. Ett dubbelt ark per portion.
  • Lägg en klick smör på varje ark.
  • Strö lite salt och peppar på rödspättan och lägg filéerna i en ring på foliearken.
  • Skär grönsakerna i tunna strimlor och fördela blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen.
  • Häll på lite vitt vin och stäng foliepaketen. 
  • Lägg paketen på grillen med förslutningen uppåt tills fisken är genomkokt.
  • Öppna paketen och servera som det är.