Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd

Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd, Fotograf: Tom Haga
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Imponera på dina vänner med fjordörret nästa gång du bjuda på middag! Detta recept med få ingredienser är lätt att göra, men kommer ändå att ta dina gäster med storm.

Ingredienser

-
+

250 g  Norsk fjordörret
0,5 dl  crème fraïche
2 msk  senap
2 msk  dill, färsk
   salt och peppar
   citronsaft
0,5 st  baguette
   olivolja
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 80°C och grädda Fjordörret i ca 10 minuter, tills den börjar fjälla.
  • Låt ugnen stå på men ta ut fisken och låt den svalna i 10 minuter.
  • Blanda fisken försiktigt med med crème fraîche, senap och hackad dill.
  • Krydda med salt, peppar och citronsaft.
  • Häll i blandningen i små skålar eller kakformar och lägg på serveringstallrikar. Ta av skålarna eller formarna vid servering.

Toast

  • Skär baguette i tunna skivor, strö över olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Grädda i ugnen i 7-8 minuter tills de blivit krispiga och gyllenbruna.
  • Servera rilletterna med det krispiga brödet och garnera med färska örter.

Tips: Det är enklare att skära baguetten i tunna skivor om du låter den ligga i frysen en timme eller två.