Rimmade torskflakes

Rimmade torskflakes
  • 
10

    10 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

En sagolik blandning smaker från rimmad torsk, citron- och honungsglaserade rödbetor, getost och bacon. Hur gott som helst.

Ingredienser

-
+

1 kg  Norsk Torskryggfilé
500 g  rödbeta, inlagd
2 dl  honung
500 g  chèvre ost
200 g  bacon
100 g  pinjenötter
1 st  citron
   ärtskott
   olivolja
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rimma torsken genom att gnida in den i salt och låt den ligga framme i ca 30 minuter.
  • Baka fisken i ugnen på ca 100° till en kärntemperatur på ca 50°. Låt svalna.
  • Skär rödbetorna i små klyftor, värm honungen i en kastrull och pressa i saften från en halv citron.
  • Vänd ner betorna och låt dem glaseras i ett par minuter, smaka av med lite salt.
  • Stek det tärnade baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att torka.
  • Plocka sedan torskköttet genom att försiktigt trycka på det och låta det skiva sig i sina naturliga lameller.
  • Sprid ut torsken, rödbetorna och baconet på en tallrik.
  • Smula över getosten och skotten, avsluta med att droppa över olivolja och citron.
  • Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.