Rimning av skrei

Rimning av skrei
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf:

Såhär gör du för att rimma skrei på bästa sätt.

Ingredienser

-
+

1 st  Norsk skreifilé
1 l  vatten
1 dl  salt
0,5 st  citron

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Sjud 2 dl av vattnet tillsammans med salt tills det löst sig. Blanda i det resterande vattnet och skalet från en halv citron och kyl ner. Putsa fisken och rimma i lagen i 30 minuter, lyft ur och skölj av fisken försiktigt. Torka fisken på papper och förvara därefter i kyl till tillagning.

Rimningen kan också genomföras redan dagen innan skreien ska tillagas.