Risoni med räkor, kantareller och gröna bönor

Risoni med räkor, kantareller och gröna bönor
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Risoni ser ut som ris, men det är pasta. Räkor, stekta kantareller och gröna bönor får extra smak av gruka och citronskal. Ett snabbt recept som passar hela familjen.

Ingredienser

-
+

500 g  Norska Räkor, skalade
6 dl  risoni
1 burk  bönor, gröna
1 st  citron
1 dl  Västerbottenost
2 dl  kantareller
1 dl  kycklingbuljong
0,25 st  gurka

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rensa och dela kantarellerna.
  • Stek kantarellerna i en klick smör.
  • Tärna gurkan och riv osten.
  • Koka risoni. 
  • Koka upp buljongen i en vid kastrull.
  • Tillsätt räkor, kantareller, bönor och den tärnade gurkan. 
  • Riv i citronskal och saften från en halv citron.
  • Tillsätt den kokta pastan och rivna osten.
  • Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.