Salsa med rostad majs, vitlök och paprika

Salsa med rostad majs, vitlök och paprika
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Lina Eriksson

Till grillad fisk vill man ju ha något gott tillbehör. Prova den här salsan med rostad maj, vitlök och paprika.

Ingredienser

-
+

1 st  majskolv
1 dl  olivolja
0,5 st  rödlök
1 klyfta  vitlök
1 st  paprika, röd
1 st  citron
1 kruka  koriander, färsk
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär loss majskornen från kolven och rosta i stekpanna med lite olja.
  • Lägg upp majsen i en skål och häll i oljan.
  • Blanda ner den finhackade rödlöken, tunt skivad vitlök.
  • Skär paprikan i små tärningar.
  • Pressa ner saften från 1 citron, blanda ner paprikan.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med hackad koriander.