Saltbakad lax med citron

Saltbakad lax med citron
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Lina Eriksson

Att saltbaka lax i folie på grillen låter mer avancerat än det är. Det blir fräscht och gott och passar utmärkt när du bjuder hem några trevliga vänner på sommarmiddag.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, med skinn
3 st  citron
200 g  salt, grovt
1 knippe  persilja
1 knippe  gräslök
   olivolja
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Lägg ut saltet på folie. Lägg fisken på saltet med skinnsidan ner.
  • Skär persiljan och gräslöken fint och gnid in i fisken.
  • Skär 3 citroner så tunt som möjligt och täck köttsidan, slå in fisken i folie och lägg på grillen.
  • Grilla i klotgrill under lock i ca 10-15 min. 

Citronhollandaise är gott till.