Skeppsbröd med norsk torsk och räkor

Skeppsbröd med norsk torsk och räkor
  • 
4

    4 portioner

  • Over 60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Lina Eriksson

Trött på vanlig pizza? Här är ett alternativ som både smakar gott och är trevligt att laga tillsammans.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
100 g  Norska Räkor, skalade
6 st  kronärtskocka
1 st  potatis
1 st  lök, gul
0,5 dl  grädde
1 msk  timjan, färsk
1 msk  olivolja
2 st  citron
   ruccola
   salt och peppar
  

Pizzadeg

7 dl  vetemjöl
1 msk  olivolja
20 g  jäst
2 dl  vatten
1 tsk  salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med pizzadegen. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. 
  • Blanda i de övriga ingredienserna och låt jäsa under duk i 45 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv potatis och krama ur all vätska, skiva löken fint.
  • Blanda både potatis och lök med grädde, salta och peppra.
  • Bred ut på en plåt och baka av i 15 minuter. Låt svalna.
  • Tvätta en citron och riv skalet fint, ca 1 msk. 
  • Blanda citronsaft med olivolja, färsk timjan och låt torsken marinera i citronblandningen.
  • Kavla ut degen och lägg på en plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
  • Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
  • Toppa med räkor, ruccola och citronklyftor vid servering.