Skomakarlax

Skomakarlax
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

Skomakarlåda tillhör vår klassiska husmanskost. Byt köttet mot lax och vips har du ännu ett fiskrecept på din repertoar. Lätt att laga och gott att äta. Precis som det ska vara en vardag.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st  purjolök
1 pkt  bacon
1 knippe  gräslök
1 dl  balsamvinäger
1 dl  olivolja
   potatismos

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Strimla bacon fint.
  • Stek knaprigt.
  • Tillsätt en halv fint strimlad purjolök.
  • Ställ åt sidan.
  • Salta och peppra laxen noga. 
  • Stek i smör och olja på hög värme i 2 minuter på varje sida.
  • Ställ åt sidan.
  • Blanda 1 dl balsamvinäger med 1 dl olivolja, tillsätt bacon och purjo.
  • Värm försiktigt.
  • Servera med fint hackad gräslök och potatispuré.