Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter

Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Synøve Dreyer

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt. 

Ingredienser

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär skreifiléerna i fyra lika stora bitar och skär tre snitt i köttet på sidan av varje bit.
  • Fyll snitthålen med skivor av gravlax och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tillaga fisken i ugnen tills den är precis genomstekt, ca. 8 minuter.
  • Strimla sockerärtor och stek dem i olja i 1-2 minuter.

Morötter

  • Skär morötterna i stavar.
  • Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna på mild temperatur tills de blir möra. 
  • Droppa lite honung över och rör runt ordentligt så att morötterna glaseras med honungen.

Servera skreibitarna med sockerärtor, honungsglaserade morötter och kokt potatis.