Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter

Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf:

Skrei, broccoli, hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst gör det här receptet till en vinnare!

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk skreifilé, utan skinn och ben
2 l  saltlag
1 st  broccoli
1 dl  hasselnötter
2 msk  smör
1 tsk  citronsaft
4 msk  granolja

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rimma fisken enligt denna anvisning.
  • Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  • Dela broccolin i 4 delar och koka dem mjuka i välsaltat vattenni 4 minuter.
  • Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter. Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja.
  • Stek fisken enligt denna anvisning. Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron. Lägg upp fisk och broccoli i 4 djupa tallrikar, garnera med nötter och smör.