Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad

Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad, Fotograf: Tom Haga
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.

Ingredienser

-
+

250 g  Norsk fjordörret
25 g  socker
25 g  salt
0,5 st  fänkål
0,5 st  schalottenlök
2 msk  olivolja
1 msk  citronsaft
0,5 tsk  salt

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 80°C.
  • Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.
  • Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.
  • Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

  • Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.
  • Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.