Soft taco med grillad lax och mangosalsa

Björn Terring
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

Fotograf:

Fyll sommarens taco med grillad lax. Enkelt, fräscht och gott, särskilt med en frisk mangosalsa till. Grilla laxen i mindre kuber. Lägg dem i ett halster eller trä dem på ett spett så blir det enklare att hantera på grillen.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
   salt och peppar
   tortilla bröd
   sallad, blandad

Salsa

1   mango
1 st  chili, röd
4 st  salladslök
2 st  avokado
0,5 kruka  mynta, färsk
2 st  lime

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Börja med att skära ner laxen i mindre kuber. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Låt ligga lite innan de grillas.

Skala och skär ner mangon i mindre bitar, hacka salladslöken tunn och finhacka chilin. Lägg i en bunke och blanda. Skär ner avokadon i lite större bitar så den inte mosas sönder helt. Pressa över 1 lime, strö över myntan, salta och peppra. Ringla över lite olivolja, blanda försiktigt och ställ åt sidan.

Grilla laxen över glöd i ca 3-4 min.

Servera gärna med en god barbecuesås till.