Sojakokt havskatt med vårlök och chili

Sojakokt havskatt med vårlök och chili
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Tom Haga

Tack vare sitt fasta kött är havskatten en mycket uppskattad matfisk. Tycker du om chilistark sås kommer du gilla den här rätten.

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk Havskatt
1 st  citron
8 st  salladslök
1 st  chili, röd

Marinad

2 msk  ingefära, färsk
4 dl  vatten
1 dl  sojasås, söt
2 msk  honung
1 tsk  paprikapulver
1 msk  sesamolja

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fiskfilén i portionsbitar. Droppa citronsaft över och ställ bitarna kallt i 10 minuter.
  • Koka upp vatten, ingefära, soja, vitlök, hälften av den hackade chilin, honung, paprikapulver och sesamolja.
  • Låt fiskfiléerna sjuda i marinaden tills de är genomkokta.
  • Smaka av såsen med honung, citron och salt. Såsen ska vara stark.
  • Strimla vårlöken och värm den i lite vatten tillsammans med resten av chilin.
  • Servera med ris och citronskivor.