Sojamarinerad norsk fjordörret med avokadokräm och korianderyoghurt

Sojamarinerad norsk fjordörret med avokadokräm och korianderyoghurt
  • 
4

    4 portioner

  • Over 60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Kim Holthe

Tapas ska både smaka och se bra ut, och detta recept har båda delar. Den delikata röda färgen av norsk fjordörret ser fantastisk ut tillsammans med avokadokräm.

Ingredienser

-
+

320 g  Norsk fjordörret
2 dl  sojasås, kinesisk
1 msk  matolja

Avokadokräm

1 st  avokado
1 klyfta  vitlök
1 msk  crème fraïche
2 msk  olivolja
1 st  lime
   salt
0,5 dl  yoghurt, naturell
0,5 msk  koriander, färsk
   citronsaft
1 st  baguette
   olivolja

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fjordörret i stora tärningar och låt marinera i soja i minst 1 timme, gärna över natten.
  • Ta upp fisken ur soja och torka väl med papper.
  • Stek tärningarna snabbt i olja tills de ändrar färg, ca 30 sekunder på varje sida.
  • Skär fisken i fina skivor.

Avokadokräm

  • Finhacka vitlök.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och ta ur avokadoköttet med en sked.
  • Mosa avokado till en slät kräm och blanda med vitlök, crème fraiche och olivolja.
  • Smaka av med limesaft och salt.

Korianderyoghurt

  • Finhacka koriander och blanda med yoghurt.
  • Smaka av med citronsaft.

Bröd

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skär baguette i tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över olivolja och tillaga i ugnen tills skivorna är krispiga och gyllenbruna, ca 8-10 minuter.

Lägg avokadokräm, en skiva fjordörret och korianderyoghurt på varje brödbit och garnera med färsk koriander.

Tips: Det är enklare att skiva baguetten om du låter den ligga i frysen en timme eller två.