Sommarsallad med torsk

Midsommarsallad med torsk
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Det bästa med försommaren är nog ändå primörerna. Den här fräscha, matiga sommarsalladen är lättlagad och avnjuts bäst en ljus sommarkväll.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Torskfilé
  

Dressing

1 kruka  basilka, färsk
1 kruka  persilja
0,5 dl  olivolja
1 st  citron
1,5 tsk  salt
   peppar
  

Sallad

200 g  färskpotatis
1 st  romansallad
1 pkt  mangoldsallad
6 st  vaktelägg
3 st  ägg
8 st  ansjovisfilé
2 msk  kapris, stora
1 knippe  sparris, grön
1 knippe  morot
100 g  haricots verts
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter.
  • Mixa under tiden örter, 3 msk citronsaft och olivolja till en grön dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll dressingen över den varma fisken och ställ åt sidan.
  • Koka potatis. När den kallnat, dela den i halvor.
  • Koka primörerna lätt och skölj av med kallt vatten.
  • Koka ägg och vaktelägg, skala och dela i halvor.
  • Skölj av salladen och lägg ut den på ett serveringsfat.
  • Lägg på primörer, potatis, torsk, ägghalvorna, ansjovis och kapris.
  • Salta och peppra, ringla över lite olivolja.
  • Garnera med lite ätbara blommor, t.ex. viol eller ringblomma.
  • Servera med en citronklyfta och ett gott bröd.