Spagetti med räkor, tomat och getost

Spagetti med räkor, tomat och getost
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Anna Skoog

Du kan göra mycket gott om du har lite norska räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.

Ingredienser

-
+

200 g  Norska Räkor, skalade
150 g  chèvre ost
2 klyfta  vitlök
200 g  körsbärstomater
300 g  spagetti
0,75 dl  olivolja
2 dl  örter, färska
0,5 dl  pinjenötter
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Koka spagettin i saltat vatten.
  • Skär bort eventuella kanter på getosten och smula den, ställ åt sidan så länge.
  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Halvera tomaterna.
  • Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivoljan i cirka 2 minuter utan att den får färg.
  • Tillsätt tomater och örter.
  • Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
  • Blanda såsen med pastan.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.