Spagetti räkonara

Spagetti räkonara
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Joel Wåreus

Kan du spagetti Carbonara utantill? Då är det bara att byta fläsket mot norska räkor så kan du laga spagetti Räkonara. Lätt som en plätt.

Ingredienser

-
+

300 g  Norska Räkor, skalade
3 st  äggula
2 dl  grädde
2 dl  mjölk
2 dl  parmesanost
1 st  lök, gul
0,5 klyfta  vitlök
   salt och peppar
   spagetti

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka spagettin.
  • Blanda gräddmjölk och äggulor, riven parmesan, fint hackad gul lök, en halv klyfta pressad vitlök, salt och rikligt med svartpeppar i en stor skål.
  • Hacka räkorna grovt.
  • Blanda räkorna med den kokta spagettin.
  • Häll tillbaka blandningen i spagettikastrullen.
  • Värm pastan tills den börjar bli krämig.

Klar att servera.