Stekning av skrei

Stekning av skrei
  • 
4

    4 portioner

  • Over 60 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf:

Såhär steker du skrei på bästa sätt.

Ingredienser

-
+

4 st  Norsk skreifilé
6 msk  smör
2 msk  matolja

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Rumstemperera fisken och hetta upp en teflonstekpanna. Stek fisken med skinnsidan neråt i olja. Tillsätt smör efter 1 minut och fortsätt steka i 2 minuter, vänd fisken och stek ytterligare 3 minuter. Täck stekpannan med lock, dra av från värmen och låt vila i 6 minuter. Tiden varierar beroende på tjocklek, försök satsa på en innertemperatur mellan 50 och 55 grader.