Stekt lax med päronsallad

Stekt lax med päronsallad, Fotograf: Esten Borgos
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Esten Borgos

Denna enkla vardagsrätt med stekt lax och päronsallad passar hela familjen och är snabb att göra. Perfekt om en stressig dag faller på.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
4 msk  vetemjöl
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar

Sallad

4 st  päron
2 dl  crème fraïche, lätt
   salt och peppar

Tillbehör

   potatis

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i bitar, och torka den lätt med hushållspapper.
  • Blanda mjöl, salt och peppar väl i en påse.
  • Lägg laxbitarna i påsen och vänd så att de täcks.
  • Skaka lätt av eventuellt mjölöverskott och stek laxen på medelvärme i ca. 3 minuter på varje sida.

Sallad

  • Riv päron och rör i crème fraiche.
  • Krydda med salt och peppar.

Servera laxen med päronsalladen och kokt potatis.