Stekt skrei med ägg och kapris

Stekt skrei med ägg och kapris
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Roland Persson

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Ingredienser

-
+

800 g  Norsk skreifilé
1 msk  salt
   solrosolja
2 klyfta  vitlök
1 msk  smör
2 st  ägg
100 g  Norska Räkor, skalade
150 g  smör
1 st  schalottenlök
3 msk  kapris
2-3 tsk  citronsaft
   salt och peppar
   pepparrot

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  • Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
  • Först då vänder du fisken och steker den  1–2 minuter på den andra sidan.
  • Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.

Kaprissmör:

  • Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ägg:

  • Koka äggen i 7 min.
  • Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
  • Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
  • Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.

Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.